Time to suit up

Det är märkligt det där, livet tror jag det kallas. Njae, så filosofiska ska vi inte vara idag...
Däremot funderar jag lite på det där med förhållanden, för även om alla inte har tur i kärlek så vet jag att det finns någon därute för mig och tror jag läste någon paragraf i "Boken om livet" att man ska ha stött på någon mer än så i livet och definitivt när man är 20. Fast med en blygsam attityd och fallenhet att få känslor för fel personer kryssar jag mig fram i livet likt en satellit som svävar runt jorden utan riktigt mål. Nåja kanske lite i överkanten men något åt det hållet, fast vad gör det egentligen mer än att jag slår mig själv med moralisk paddel varje kväll.
Inte riktigt, jag har självklart en riktig i garderoben som jag använder när jag behöver få ur mig lite... Tja vad nu man behöver få ur sig.

"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True Story"
Barney Stinson - HIMYM

Truth never stays

Meningen med livet... Hah, som om det finns någon speciell utstakad väg som man ska gå. Äta, sova, plugga, jobba, älska osv. Det skiljer sig från person till person, från tid till tid. Det finns inte en chans att någon anser att det är samma mening med livet nu som för en person på 1600-talet. Innebär inte det att meningen i sig är konstruerad, den är föränderliga och ändras hela tiden. Inget universiellt påhitt om man inte räknar till just äta sova, överleva till den skaran men det gäller alla, kommer alltid gälla alla. Det jag menar är lite mer på det högre stegen i Maslows lilla trappa.
Om nu meningen förändras, varför lägga så stort värde till den? För till slut så gör vi det till en sanning och då är inte steget långt till att du är villig att försvara din mening. Det går en tid, du glömmer bort meningen och rentav sanningen, men du kommer fortfarande ihåg striden och det fortsätter du med i all evighet.
Jag skulle säga att hittar du ingen direkt mening så betyder det inte att livet är meningslöst. Du hittar alltid något att göra, till slut, även på de mörkaste platserna finns det ljus.

Tror du att du kan sälja din sanning till någon annan, så stanna upp lite. Tänk efter, är det verkligen din egen sanning du lever efter då?


A new year marching in

Nytt år, nya drömmar, nya tag, nya tankar, nya idéer. Ett datum blir till ett annat datum och vips så är allting nytt. Egentligen är inget annorlunda än gårdagen men nyår ses ändå som en dag då livet startar om. Vad vill jag med det här året, vad har jag för planer som ska sättas i verket under det närmaste 365 dagarna?
Nej, inget är egentligen annorlunda än för fem dagar sedan, eller vi kan sätta en 9 bakom 200 istället för en 8. Det är å andra sidan en väsentlig sak, känns inte särskilt spännande att fylla år heller och så mycket äldre tycker jag inte att jag blir. Idéer och planer är något som finns inom oss hela tiden, som växer fram med tiden. Varför sätta gränser, ord som omöjligt ska väl inte finnas i våra vokabulär, det är vi själva som sätter gränserna. Det finns inga nya idéer bara sådan vi inte visste om tidigare men som bubblat inom oss.
Var vill jag komma med det här då? Egentligen ingenstans mer än att jag tror det finns hopp, jag tror att det finns en morgondag, även för mig.

Jag tror det kan bli ett bra år, 2009. Klart bättre än 2008 iallafall. Ändå är jag samma människa som för fem dagar sedan, inget nytt, inga löften för detta år. Bara lite mer hoppfull och med förhoppningsvis lite nyvunnet självförtoende.
Så 2009 här är jag, redo att möta dig. Iallafall i ytterligare en vecka innan man möter första hindret och jag krymper ner i min krypta och surar ett år till. Nej, så ska det inte bli, enda löftet i år är att göra 2009 till ett bra år och som det ser ut nu har jag ganska goda förutsättningar för det.

RSS 2.0