Who is Gonna Meet me

Så har en helg passerat och en ny vecka börjat. Jag varken jobbar eller pluggar så man får vara lite flexibel, göra det som behövs och det man vill. Låter skönt kanske du tycker? Icke säger jag, det var skönt i ungefär en vecka, nu är det bara otrevligt. Men jag får göra andra saker istället såsom gymma, söka jobb, måla, titta runt på universitetskurser, plugga matte och lite annat. Det är väl ungefär vad jag gjort idag, ska iväg på fotbollsträning med och försöka plinka lite mer på guran. Man får ta det som det kommer, tänk om någon kunde betala mig för det också.

Jag har sett nära gått bort, jag har lidit mig igenom svåra stunder, jag har fått mitt hjärta krossat ett par gånger. Ändå lever jag vidare, jag antar att det finns ett högre syfte för mig. Kanske kommer jag uträtta storverk, komma på botemedlet mot aids eller något liknande.
Men ibland har jag svårt att komma ihåg de glada dagarna, snart åtta år sedan två väldigt nära personer till mig gick bort och jag tror det har haft en större inverkan på mig än jag tidigare annat. Att inte ha en mamma är något jag har fått lära mig leva med, jag försöker varje dag men det är något jag aldrig kommer lära mig. Det tär på mig varje dag, som att någon tog en tugga av mig varje dag. Jag vet inte om jag någonsin kommer bli hel igen, kanske hittar jag någon som kan läka mina sår. Tills det händer så behöver jag en knuff i ryggen då och då av mina vänner, för att hitta tillbaka till vägen igen. För utan er skulle jag inte komma särskilt långt, vare sig det gäller att komma ifrån sängen eller ut i livet. Ett leende och lite kärlek kommer jag långt på, lite närhet funkar bra i det flesta situationer.

Sweet and Low

Har haft och har lite av inspirationsbrist, antar att det är bättre att skriva något än att låta bli i en månad. Blev pålurad ett par nya skor och solglasögon igår, av mig själv. Sen att jag hade hjälp så det blev rätt är en annan sak.
Jag har väl inte så mycket mer, eller jag har massor. Fast eftersom jag försöker gå ifrån det som snurrar runt i mitt huvud förtillfället så räcker det allt att skrika i en kudde i en minut.
Annars flyter dagarna på likt en motorväg, utan större upp eller nedgångar. En monton bana fram genom livets skogar.

Jag har aldrig tänkt att hitta meningen med livet, däremot skulle det vara trevligt att få lite mening i livet. Hitta ett par fasta punkter på kartan, några ledstjärnor (har ett par synonymer till men besparar er). Jag antar att jag måste hitta mig själv först innan jag kan hitta något/någon annan.
Annars hade jag en Londonresa som jag såg framemot som inte blir av pga ekonomiska brister. Kanske en annan gång, i ett annat liv. Jag behöver verkligen sol, värme och grönt gräs nu. Jag behöver uppiggas, någon som är villig att ta den rollen?
Vi har alla våra olika sätt att hålla oss flytande, jag har inte kommit på något bra ännu så jag skriver här.

Lifetime Piling Up

Jag har fått mersmak på rockstjärnedrömmarna och har börjat plinka mig fram på den långa smala stigen som kallas gitarr. Varför var jag inte mer musikintresserad när jag var yngre? Gitarren var till och med min akilleshäl på musiken i skolan. Nåja för att använda några klyschor "skam den som ger sig", "trägen vinner". Jag gör iallafall framsteg och med övning så ska jag nog också kunna hantera ett sådant där hemsk sak.

Har haft enorma sömnproblem senaste dagarna och inatt någonstans mellan det 25:e och 40:e vridningen började jag fundera över balansen mellan kvinnor och män. Vilket kön finns det flest av på jorden förtillfället? Har det någon gång varit lika många? När blir nästa gång det är lika många kvinnor som män/män som kvinnor? Å andra sidan är det en rätt dynamisk siffra så det lär hända något praktiskt taget varje minut.

Förresten är det något som sitter in med något/några hyfsat respektabla bilder på mig som man kanske kan använda som profilbild eller liknande. Alla jag hittar på datorn är antingen suddiga eller så är min syn suddig. Vore tacksam om någon hörde av sig, dock tvivlar jag på att det tagits några.

Slutligen så satt jag och knåpade i Spotify och fick ihop en ny spellista, rätt kul att söka på en artist sedan gå vidare med "similiar artists" och vidare och vidare.
Så här är den nya


Songs to Live and Die By

Jag har tagit upp en hel del i bloggen förutom det kanske som har varit och kanske är det viktigaste i mitt liv. Jag pratar så klart om *trumvirvel* sport. Ja, jag är väl en sportfåne rakt igenom. Jag har betat av dem flesta svenne-sportarna man kan tänka sig. Fotboll håller jag fortfarande på med, innebandy (check), hockey (check), tennis (check). Sedan cyklar jag gärna om tillfälle ges på somrarna, likaså längdskidor och alpint på vintrarna. Jag har till och med tränat alpint men la av innan det hela gick över till tävlan.
Jag följer slaviskt med i den engelska ligafotbollen, övergångar, skador, tränarbyten jag försöker följa med i allt som händer. Lägg där till italienska och spanska ligan, de flesta svenskar som spelar någonstans i världen och till viss del allvenskan också så ger det ett hum om vad jag håller på med.
Nu är det inte bara fotboll som jag följer, en vanlig vinter helgdag kan jag lätt knapra i mig längdskidåkning, alpint, skidskytte, kanske lite bandy med. Annars så följer jag gärna Formel 1, Cykling eller ja egentligen vad som helst. När det är OS eller VM i något så är det självklart att jag kikar på det med. Till och med gång blir intressant då. Jag vet inte riktigt varför jag håller på som jag gör men det intresserar mig verkligen.
Det är nerver som spelar in, individuella prestationer, taktiska vinster, glädje, sorg. Det finns verkligen allt.
Att en underdog kan gå upp vilken dag som helst och spöa ett bättre lag (se bandyfinalen i lördags), eller att ett av världens bästa lag kan ha lekstuga och spela banan av motståndet (se Barcelonas seger igår) gör det till något magiskt, magnifikt. Det är det som gör att jag följer det, att jag själv utövar det och så kommer det alltid vara genom hela mitt liv. Kanske eller snarare antagligen till en mildare grad men jag kommer aldrig vända ryggen till sporten fullständigt.

Har knåpat ihop en liten spellista på Spotify som jag tänkte delge. Det är bara en låt från varje artist, annars hade jag nog kunnat mata på med flera låtar från samma artist/grupp. Hade gärna tagit med Led Zeppelin, Beatles och Pink Floyd i listan, dock så har spotify gjort att det inte går. Självklart kan man hitta klart bättre låtar från vissa artister men jag ville gå ifrån det när det gäller vissa artister och då gäller det främst Bob Dylans låt. För den vaksamme kan det märkas att Eric Clapton & Paul McCartney finns med två gånger då det gör en låt tillsammans i listan. "While my Guitar Gently Weeps" är en Beatles låt som verkligen genomsyras av George Harrison, eftersom varken Beatles eller Harrison finns med i Spotify får den låt stå för nämde George Harrison istället.
Så låt det lyssna till bland de bästa låtar/artister/grupper som någonsin funnits.
Spellistan hittar ni här

The Show Must Go On

Så fick man vara rockstjärna för en kväll. Efter att ha sjungit/skrålat, trummat, plinkat på guran och ägt på basen så kan jag konstatera att förmågan försämras klart efter en del alkohol. För som alla rockstjärnor så ska man konsumera en hel del sprit under ett gig, nu vet jag inte riktigt hur mycket det blev men tror nästan jag drog i mig tvåsiffrig mängd shots. Hade till och med groupies som slet av mig kläderna under en spelning så det får väl räknas som lyckat. När sedan röken lagt sig och instrumentet tystnat fortsatte det hela med lite allsång och därefter lite dans. Nåja det var väl jag som stod för dansen och jag tror det flesta tröttnat på mig på slutet.
När jag sedan knallade hem i onyktert tillstånd som jag gjort ett par gånger tidigare kostaterade jag att det vanligtvis bittra tankarna jag brukar gå hem med var inte med mig. Nåja det var väl ingen direkt eriksgata hem men det är ett steg i rätt riktning.
Funderar på att hyra in en "wingman" eller gå en raggningsskola eller på något annat sätt komma över mina hinder. Kanske finns en anstalt för sådana som mig för jag tror jag är lite handikappad när det kommer till sådant.

I've Got Dreams to Remember

Hade tänkt skriva igår om hur jag började få vårkänslor med tanke på vädret och att jag grävde fram hela våran altan. Att altanen grävdes fram betyder grillning imorgon och vad kan vara mer sommar än grillning. Med tanke på omständigheterna blev det inget sådant igår utan det blev lite annat. Idag har det varit mer grått än blått och jag har väl mer känt andra känslor än den våriga sorten.
Däremot kände jag mig lite mer fattig än vanligt idag, tog mig in på JB:s för att ta en närmare titt på Gants kläder. Pappa är någon form av prenumerant på Gantkataloger och så här i vårkanten dyker dem upp. Riktigt snygga kläder men Gant och Boss betyder att det kostar. Jag kan bara drömma om dyra saker, egentligen har jag svårt att få ihop det till att köpa second hand prylar med (vilket jag inte, till 99,5%, kommer att göra). Så jag får vackert drömma vidare efter ett jobb, en inkomst och att spendera pengar.

Dagens tre låtar är det retro över, där den yngsta låten är 17år gammal. Så låt det spelas och låt er hänföras över all musik ni inte hört tidigare.

World Party - Put the Message in the Box
Atomic Swing - Stone Me Into the Groove
Supertramp - Another Man's Woman

Jag vet att det finns mer kända Supertramp låtar men jag gillar den skarpt och inte alls lika känd som många av deras andra.


I Love you but I've Chosen Darkness

Falskhet, lögner och svek. Jag undrar varför människor håller på med sådant. Det finns klart bättre saker i livet att hålla på med än sådant ändå finns det där hela tiden.
Jag har själv betett mig som en idiot några gånger, jag har valt att ljuga istället för att säga som det är. Jag har fått betala för det och istället för några små smällar har det kommit tillbaka med fullkraft. Jag har mått piss, jag har haft ångest men det är uträtt och jag har lovat mig själv att aldrig mer. Det är slut på sådana falskheter, det finns bättre saker att hålla på med, det finns bättre vaner att ha.

Jag håller skenet upp och det kommer jag fortsätta med men stundtals är det värre än någonsin. Allvarligt jag är på botten nu, arbetslös, lögnare och hela den listan...
Jag kan inte komma ifrån sanningen men jag anta mig den på annat sätt än jag gjort förut. Jag får försöka hålla mig positiv istället, för tydligen funkar det inte att vara negativ. Nej, jag har ett par saker på min lista att kryssa för och sker det så sker det. Annars så kommer saker allteftersom, jag har ändå ett par år på mig.

Hanging By a Moment

Jag har varit inne på det tidigare men musik är något speciellt. Inget är försent ännu men det har varit till mitt stora förtret de senaste åren att jag inte kan förmå mig att spela ett instrument. Som sagt inget är försent ännu, för bli ett av mina mål här i livet att lära mig hantera ett instrument och skapa något trevligt.
Jag tror att musiken har förändrat många liv, dels dem som skapar den men framförallt alla dem som lyssnar på musik. Alla har något dem gillar, alla har något dem kan relatera till och alla har något som för dem att stanna upp och fundera lite.
Det finns inget bättre än att för fem minuter hoppa runt till sin favoritlåt, "luftgitarra" loss till ett kanonsolo eller minnas tillbaka till en händelse du har förknippat med en specifik låt.

Personligen så följer musiken mitt humör, känner jag mig nere så är det självklart att jag lyssnar på deppig musik och vice versa. Som jag skrev tidigare så spenderar jag väldigt mycket tid med musik i öronen. Jag försöker hitta hela tiden hitta ny musik för mig själv, då menar jag både ny och gammal musik.
Vad vill jag ha sagt då? Jo, att jag musik är bland det bästa man kan "göra". Med göra menar jag lyssna på, spela eller på något annat sätt ha kontakt med.

Känns som jag är talesperson för något alla redan använder, jag vet inte riktigt varför jag ville propsa på alla musiken så. Jag bara tycker det är kul, ta till exempel de flesta eller till 99% av mina rubriker är faktiskt låtar. De ni.
Eftersom hela inlägget handlat om musik så är det väl ingen överraskning att jag har tre nya låtar.

The Replacements - Alex Chilton
Jimmy Eat World - The Middle
Led Zeppelin - Over the Hills and Far Away

Led Zeppelin borde de flesta känna igen men jag har haft svårt att släppa den här låten de senaste dagarna så den får åka med. The Replacements - Alex Chilton har spelats lite för många gånger under dagen vilket säger sig självt om vad jag tycker om låten. Sista låten låter jag bli att kommentera och låter era öron få tala istället.
Puss

The Worst Day Since Yesterday

Igår molnfri himmel och fågelsång, idag snöslask och duggregn. Åhh vad jag gillar såna här dagar, inte nog med att moralen sjunker pga väder när man redan kämpar med att få något gjort är en sådan här dag lika bra som en spark i skrevet på ens eget bröllop.
Man kan alltid fördriva tiden med att skriva något eller lyssna på musik. Nu är jag för oinspirerad och lat för att skriva något seriöst men jag ska snart komma igång med den där boken jag har tänkt. Har konstaterat att jag har musik på nästan 100% av min vakna tid, går inte att leva utan den, mer om det i en annan blogg.

Har blivit en helt annan slags blogg på en vecka, vilken drastisk förändring, vilken resa, vilken upplevelse. Får se om det blir ett mentalt bakslag snart och jag går tillbaka till att skriva varannan vecka och långa mörka inlägg. Tills dess får ni hålla tillgodo med detta.

The Weepies - World Spins Madly On
Bright Eyes - Four Winds
The Perishers - Sway

It Gets the Worst at Night

Njae har väl inget vettigt att säga så här på lördagskvällen. De flesta är hemma och tar det lugnt och det ger mig inte så många val, "but this boy got needs". Jag har tråkigt, jag måste verkligen skaffa mig någon som jag kan mysa med på lördagkvällar eller för den delen vilken kväll i veckan som helst. Nej ni killar får stå över den här gången, för ni passar inte in i min sökram för sådana tillfällen. Jag söker ingen pojkvän, jag vill vara en, och det tror jag att jag kan vara jävligt bra på. Dessvärre är jag sämre att ta mig dit.

Så har tre nya låtar idag. Lite mer drag idag. Lämnar över tyckandet till er, själv gillar jag alla tre. Vore trevligt med lite respons med, om det är någon som hittar något dem gillar. Tar gärna credd.

Hot Hot Heat - Middle of Nowhere
Feeder - Feeling the Moment
The Fratellis - Flathead

Just Watch the Fireworks

Så har celebrationerna tystnat, vardagen och allvaret har återfunnit sig. 364 dagar framför mig tills nästa 11 mars. Den var inte alls pjåkig, har numera en kanon klocka i min ägo, shoppade lös lite själv och avslutade dagen med en riktigt trevlig middag och ett par shots på stan. Vad mer kan man önska sig?

Dags att ändra bloggdesignen med på bloggen. Den är så 2008 (var inte seriös där). Men jag känner att det är dags för något nytt. Ledsen å ni gamla bloggskapare, inget ond mot er men känner att det är dags för en liten förändring.

Fick ett sådant där oranget kuvert från försäkringskassan. Du vet den där det står med stora bokstäver "den allmänna pensionen". Känns att åldern börjar ta ut sin rätt nu, dags för pensionssparande, börjar få gråa hårstrån, närmare 30 än 10. Undrar när skägget kommer in i det här bara (där var den där önskan jag skrev om i början). Men det känns stort på något sett. Lite speciellt ändå att starta med pensionssparandet, nästan större än att fylla 21.

Trött på radions låtar som loopats sönder och samman? Fastnat i en trall med samma låtar och artistar om och om igen? Kanske lyssnat sönder ett band även fast du själv inte vet om det?
Tänkte lägga in någon gång i veckan ett par låtar där jag försöker tänka utanför boxen, hitta något majoriteten av dem jag känner inte lyssnar på och sprida låtarna till er. Något i stil med en profet som kommer med budskap om något bättre, fast jag är lite ödmjuk så kalla mig musikens messias.
Den här bloggens tre låtar är (och ja det finns säkerligen folk som redan hört låtarna och banden, men om jag så för en enda person att hitta en ny bra låt någon gång så ser jag det som lyckat)
La Rocca - Non Believer
Nada Surf - Beautiful Beat
Travis - Love will come through
Självklart är alla klickbara och skickar en till Youtube.

Tänkte skriva något om låtarna också men det blir ett övergripligt tema och det är hopp. Alla tre låtar ger mig hopp och tro om något enormt, universiellt, fantastiskt. Hopp om kärlek.


Things I forgot at Birth

Då var den här, den feta damen har sjungit och den tionde dagen i månad tre gått över till den elfte. Vilket även betyder att rent statistiskt så har 20 blivit 21.
Så hur känns det kanske ni undrar?
För att vara riktigt ärlig så vaknade jag med en visdom jag aldrig känt förut. Jag kände mig ett med universium, Fermats Gåta var som ett pussel med sex bitar i, jag visste allt och kunde allt, till och med meningen med livet visste jag. Men någonstans mellan att jag öppnade mitt högra öga tills jag öppnade mitt vänstra öga så försvann det där och jag konstaterade att jag faktiskt bara är ett par timmar äldre sen jag gick och la mig.

Vad gör man på sin födelsedag som arbetslös då? Själv tänkte jag spendera lite pengar, kanske inte den bästa ekvationen men är det någon dag man får slänga slantar omkring sig så är det väl ändå på sin födelsedag. Åtminstone tänker jag intala mig det idag.
Så vad annars kan man förvänta sig av en födelsedag efter tonåren? Större delen av magin är borta, den här speciella känslan man kände när man vaknade klockan sex på morgonen och konstaterade att det är mer än en timme förrän dem kommer och väcker mig. Ahh, det var kul då men nu är det goda minnen istället och sånt är inte fel heller.

Dags att sätta fart, har en middag att göra iordning till kvällen, pengar att spendera och det är ett nytt år med nya möjligheter (låt oss leka hitta ironin i förra meningen). Ingen kris i år iallafall tycks det, trots att jag är "all time low" i år utan jobb och inget plugg eller annat. Kanske ålderns vishet som kommer på en istället, för det kommer att ordna sig finns ingen anledning till kris. Hakuna Matata..

When it isn't like it should be

Tänkte på att de bloggar med flest träffar är modebloggar, varför är det aldrig bloggar som skriver cyniskt och lite mörkt om livet istället. Jag kan skriva reklamkontrakt och få två års livsförbrukningar på Prozac, ha tusentals besökare per dag. Där kan jag skriva om vilken färg min väggskiftar i efter tre timmars stirrande, hur man hittar mörka platser även i de soligaste dagarna.
Vill man ha kommentarer i sin blogg ska jag iallafall tänka på stilbyte av blogg. Konstaterade att den minst seriösa blogginlägget någonsin fick tre kommentarer på fem timmar, vilket aldrig hänt förut.
Annars kan jag alltid kasta skit på folk i bloggen, börja provocera eller på något annat sätt uppröra folk.

Nej du, kommer inte ändra inriktning bara för att få fler nyfikna själar att titta in och kommentera. Ibland behöver jag bara skriva av mig vad som ligger på mina axlar. Min egna sorts terapi kanske, en form av bloggexistensialism. Min lilla hörna där jag kan filosofera, grubbla eller på annat sätt fundera över livet, morgondagen och över varför grannen envisa med att spela fiol långt in på kvällarna.

För att hoppa ännu mer mellan teman så hade jag ett kort ögonblick av inspiration. Efter att ha varit i blogg/skriv -koma sen bloggen startades präntade jag ner ett och ett halvt inlägg på fem minuter, därefter försvann det igen och jag har krampaktigt präntat ner bokstav på bokstav så jag fått ihop en någorlunda värdig text.

Så eftersom jag lider av "writer's block" (låter coolare än skrivkramp) någon som har tips på vad jag kan skriva om? Funderar även på att börja skriva på en bok, så tips där vore inte fel heller.

People always leave...

Ja det förra inlägget var smått ironiskt, ett försök att bryta den vanliga sinnesstämmningen. Vet inte om det var så lyckat då det tilltänkta internskämtet gick fel. Har väl nischat bloggen nu efter två år så det vore, inte fel men udda att byta stil känner jag.

Fyra dagar kvar nu till dagen som små barn längtar efter, medelålders människor bävar för och äldre ser som en dag som vilken som helst. Det är väl vad det egentligen är, den är inte mer annorlunda än dagen innan eller dagen efter. Vi blir ju äldre för var dag som går. Det här är mer än dag att trycka in det i ansiktet på oss, eller för att fira en.
Jag väntar fortfarande på livskrisen som alltid infriar sig runt den 11:e mars, får se vad för godsaker det för med sig i år. Har väl skrivit en liten önskelista, men märker att med ålder så blir presenter inte så viktiga längre. Det man vill ha kostar ändå för mycket för att släkten ska köpa det. Iallafall så har jag en önskning som inte står uppskriven på papper någonstans och som inte går att köpa för all världens pengar. Det är....

Att få en skäggväxt jag slipper skämmas över (det trodde ni inte va, lovar att ni trodde det var något annat). Tänkte att vi 21 års ålder så borde jag ha kommit så långt nu, att efter 4 dagar ska jag inte behöva fundera över om jag ska raka mig eller inte. Skulle även vill jag testa hur det ser ut och har ingen lust att måla mig i ansikte för att testa det.

För att återknyta till rubriken så tänkte jag göra något mer om det, men det blev inget i denna blogg kanske kommer en annan gång eller inte. Vem vet
Kudos åt den som vet vad det kommer ifrån, resten får leva lyckligt eller olyckligt ovetande.
Nästa blogg tänkte jag skriva om glädjen till livet, om hur vacker solen är på morgonen och det här första vårtecknen som får det att spricka i kroppen.
Ironi gör sig kanske inte så bra i skrivt...

...But sometimes they come back

Hihi

Spelade poker hos Bjarki igår, fredag kväll nu vilket betyder helg. Undrar vad den här helgen har att erbjuda, kanske ska ut en sväng ikväll...

One more year you never wished for..

Snart 21 år, sju dagar kvar. Nåja sju dagar och 19 minuter i skrivande stund. För att vara mer exakt så är det nog ytterligare 4 timmar och några minuter. Iallafall, varje födelsedag kommer ett stort paket ångest. Dags att ta fram den stora att-göra-listan och det är bara att konstatera att ingenting blev gjort i år heller. Tänker inte ta upp den i bloggen här, då jag tvivlar på att någon skulle ta sig genom hela men om någon har sömnproblem så är det bara att höra av sig. Är arbetslös med så hör av dig när som helst på dygnet.
Så ångesten byggs på, självförtroendet minskar. Nej jag vet, inte särskilt bra. Det jag däremot kan skriva under som egenskaper jag faktiskt har är; att över-tänka saker, inte visa vad jag verkligen känner, spela mig själv och mina känslor ett spratt, grubbla, skriva positiva och glada bloggar. Den sista var ironisk för den som inte förstod det.
Nåja roligare kan man ha det, fast det finns folk som har det värre.
Problem är väl inte särskilt stora i sig, men omgivningen springer ifrån mig och de saker jag "borde" ha gjort vid det här laget hemsöker mig varje dag.

En sån här blogg kan inte annat än att avslutas med ett citat.

"Se mitt stora problem är att mina problem
Är så pass små att dom knappt räknas som problem
Men dom gör lika ont för det så sjung med"


RSS 2.0